Schäfer a Sýkora Truck Parts součástí Ostra Group

přidáno 22. 03. 2022

Schäfer a Sýkora Truck Parts součástí Ostra Group

Ostra Group a.s. prostřednictvím své dceřiné společnosti Adip spol. s r.o. převzala společnost Schäfer a Sýkora Truck Parts s.r.o. Dochází tak ke spojení dvou významných hráčů na trhu autodílů a k posílení pozice společnosti Adip v prodeji a distribuci náhradních dílů a příslušenství pro nákladní automobily a autobusy. Akvizici potvrdil dne 14. března Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Schäfer a Sýkora Truck Parts součástí Ostra Group

„Skupina OSTRA poskytuje služby nákladním a osobním dopravcům. Prodej náhradních dílů a příslušenství je pro nás důležitým segmentem. V roce 2016 přišla do skupiny společnost ADIP, která se za 6 let stala jedním z lídrů na trhu. Nyní se naše rodina rozšiřuje o společnost Schäfer a Sýkora, což znamená další významný rozvoj našeho podnikání“, uvádí k propojení společností Tomáš Vrátný, předseda představenstva Ostra Group a.s.

Podle vyjádření představitelů jednotlivých společností je záměrem zachovat oba distribuční kanály a maximálně využít jejich potenciál.

„Společnosti Adip i Schäfer a Sýkora jsou na trhu přes 30 let, velmi dobře znají potřeby zákazníků, mají vybudovanou širokou distribuční síť a bohaté zkušenosti z nákupu a skladování daného sortimentu a další. Plánujeme využít veškerých synergií, které toto spojení přináší a tím rozvíjet obě společnosti,“ dodává Robert Šulák, výkonný ředitel společnosti Adip a zároveň nový jednatel společnosti Schäfer a Sýkora.

O společnosti Schäfer a Sýkora Truck Parts s.r.o.

Společnost Schäfer a Sýkora s.r.o. se v segmentu autodílů pohybuje od roku 1990. V roce 2020 organizačně uspořádala své aktivity spojené s náhradními díly do společnosti Schäfer a Sýkora Truck Parts s.r.o. V současné době zde pracuje 70 zaměstnanců a distribuční síť má 13 poboček.

PŘIHLAŠTE SE K ODBĚRU NOVINEK

Přihlašte se k odběru e-mailových novinek a nenechte si ujít slevové akce a další novinky!

Odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů v souladu s GDPR.